Hancağız 23 Temmuz İlkokulu
Hancağız Mah. Atatürk Cad. No1 Defne/HATAY

VİZYON

Evrensel değerlere bağlı, teknolojiyi tanıyan ve kullanabilen, yaratıcı, sorumluluk sahibi, kendine güvenen, çağdaş bireyler yetiştirmek ve kamuoyunda saygın, güvenilir, başarılı bir okul olarak yer almaktır.

MİSYON

Misyonumuz, toplumun eğitim düzeyini ve böylece yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla; Eğitim ve öğretimi en üst düzeyde, ilmi teknikleri kullanarak sunmak, öğrencileri duymaya, düşünmeye, özellikle araştırmaya yöneltmek, yeni bilgi ve uygulamaları geliştirip desteklemek, arkadaşlık ilişkilerini, insan sevgisini geliştirmek, sorumluluk alabilecek bireyi oluşturmak ve yaşatmaktır. Eğitimin genel amaçları ve temel ilkelerine uygun olarak, her Türk gencine iyi bir vatandaş olması için gerekli temel bilgi beceri ve alışkanlıkları kazandırmak, onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek, her Türk gencini ilgi, yetenek ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamak çerçevesindeki hedef ve amaçlar doğrultusunda her gencin baskı görmeksizin kendi potansiyelini kavrayabileceği, iyi bir okul olmayı hedefliyoruz.

Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM -BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI

NORMAL ÖĞRETİM -BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI

SOBALI

Servis Yok.111 Numaralı Halk Otobüsü Köyden Geçmektedir.

Okulumuz,il merkezine 10 km,ilçe merkezine 5 km uzaklıktadır